Over Kees

Mijn naam is Kees Damhuis en ik ben geboren in januari 1985 te Denekamp. Na het behalen van mijn mavo- en havodiploma heb ik mijn jongensdroom in vervulling laten gaan door te gaan werken als beroepsmilitair bij de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht.
Ik heb mooie levenservaringen mogen opdoen tijdens uitzendingen naar Irak (SFIR5), Congo (EUFOR RD Congo) en de vele binnen- en buitenlandse oefeningen.

Het plan was mijn defensiecarrière voort te zetten bij de marechaussee, maar het leven had andere plannen met mij. Mijn back-upplan om te gaan studeren aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding werd ineens werkelijkheid.

Als 23-jarige gedisciplineerde beroepsmilitair kwam ik in het vrije studentenleven terecht wat voor mij wel even wennen was. Maar al vrij snel voelde ik me erg op me plek. Ik heb ik een hele fijne studententijd in het mooie Groningen beleefd. In mijn studietijd is mijn interesse gewekt voor persoonlijke ontwikkeling. Als minor heb ik ook bewust gekozen voor Toegepaste Psychologie en hier kwam ik in aanraking met oplossingsgericht coachen.
Tijdens en na mijn studie ben ik werkzaam geweest binnen de Jeugdhulpverlening. Hier heb ik dankzij de vele kleurrijke jongeren veel over mijzelf geleerd. Een groot leermoment was dat ik snel in de “redder-rol” kan schieten en dan overneem in plaats van help door de ander in zijn kracht te zetten. In mijn eerste coachopleiding die ik volgde bij de Academie voor Counseling en Coaching leerde ik een goede basis als coach en merkte ik dat ik dit geweldig vond. Ondanks mijn enthousiasme vond ik mijzelf nog niet goed genoeg om als zelfstandig coach aan de slag te gaan. Ik kreeg de kans om te gaan doen waarvoor ik gestudeerd had, namelijk gymdocent.
Eind 2014 ben ik als sportcoach gestart bij Stichting Welzijn Lochem. In die functie geef ik lessen bewegingsonderwijs in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik ook aandachtfunctionaris huiselijk geweld en thuiscoach.
Kijk voor mijn complete CV op mijn LinkedIn pagina.

Eigenschappen die mij omschrijven zijn rustig, betrouwbaar, positief en oprecht. 

Damhuis Training & Coaching

Damhuis Training & Coaching is ontstaan uit mijn eerste zzp-avontuur Kees & Go. Hiermee ben ik gestart medio 2017. Ik vond het spannend om als zzp’er aan de slag te gaan. Van nature ben ik iemand die weinig risico’s neemt en dingen doordacht doe. Daarom ben ik ook klein gestart naast mijn fulltime baan. De reden om met Kees & Go te starten, was dat ik vaker de leuke dingen binnen mijn werk bij Stichting Welzijn Lochem (SWL) wilde doen. Leuke dingen voor mij waren het geven van freerun trainingen, Rots & Water weerbaarheidstrainingen en ouder-kind outdoor survival. Dit was voor mij een veilige manier om te starten als zzp’er.

In deze periode heb ik veel geleerd, zowel op zakelijk gebied als op persoonlijk vlak. De belangrijkste les was dat ik er achter kwam dat ik nog meer naar de kern moest gaan van wat ik echt wilde doen. Waar krijg ik energie van en ligt mijn talent? Coaching en training geven, daar kan ik mijn energie in kwijt en krijg ik energie van. Daarom heb ik medio 2020 de knoop doorgehakt en Kees & Go omgezet naar Damhuis Training & Coaching.